Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі виготовили та випробували новітню радіолокаційну станцію

Фахівці д підприємства «Науково-виробничий комплекс «Іскра» розробили та випробували дослідний зразок нової перспективної радіолокаційної станції 80К6КС1, яка є частиною зенітно-ракетного комплексу. Найближчим часом відбудуться державні випробування цієї установки.

Основне призначення станції – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу. Станція 80К6КС1 створена для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони.

Радіолокаційна станція сумісна з наявними зенітно-ракетними комплексами як Збройних сил України, так і закордонного виробництва. Станція 80К6КС1 є модифікацією лінійки радарів 79К6 та 80К6 виробництва “Іскри”, що добре зарекомендували себе на службі у Повітряних Силах ЗСУ – повідомляють у пресслужбі «Укроборонпром»

“Ключовими елементами технологічного успіху цієї розробки є побудова передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використання технологій цифрових антенних решіток, реалізація на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів, що працюють за розробленими на підприємстві високоефективними алгоритмами. Для підвищеної мобільності радіолокаційної станції вся апаратура розміщується на одному транспортному засобі вітчизняного виробництва. Це дозволяє розгортати та згортати мобільну станцію за лічені хвилини”, – розповів директор “Іскри” Юрій Пащенко.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН