Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Незвичайне село є на Херсонщині

У Великокопанівській громаді є село, назва якого співзвучна з вчинками його жителів – це Добросілля. Село є унікальним не лише в громаді, а й на Херсонщині. Саме тут проживають люди, які, не шкодуючи власного часу та сил, сіють добро.

Добросільці являються активними учасниками суботників, масових заходів та різноманітних акцій. Більше пів року назад вони заснували Фонд села Добросілля. Для цього активісти заручилися підтримкою Великокопанівської сільської ради та встановили баки для сортування сміття. До збору відходів долучилося все село, адже кожен із майже 400 його жителів розуміє, що відсортований непотріб активісти продадуть, аби потім використати на благоустрій рідного Добросілля.

Наприклад, нещодавно за кошти Фонду села вони пофарбували альтанку, що знаходиться в центрі села, облаштували сортувальний майданчик, постійно прибирають на дитячому майданчику та прилеглій до нього території. Полюбляють добросільці й проводити разом час на  масових гуляннях, які їх згуртовують.

Зараз добросільські активісти сконцентрували всі свої сили на реалізацію проєкту  «Екотур: сміття правильно збирай – гроші заробляй!», але це вже інша історія…

Великокопанівська ОТГ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН