Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

РАЦСи у Запорізькій області повертаються до штатного режиму роботи

З 12 травня органи державної реєстрації актів цивільного стану в Запорізькій області починають надавати розширений перелік послуг.

Зокрема, реєструватимуть шлюби, поховання, завірятимуть документи, надаватимуть консультації. Це пов’язано з послабленням карантинних обмежень на всеукраїнському рівні, зазначила заступниця начальника Південно-східного регіонального управління Міністерства юстиції у Запорізькій області Тетяна Аніщенко. Громадяни можуть звертатися до відділів ДРАЦС безпосередньо особисто, за попереднім записом по телефоном, або через веб-портал.

Також Тетяна Аніщенко зазначила, що у період карантину в області було зареєстровано 200 розлучень. Загалом із початку року – 600. Шлюбів у лютому й березні було зареєстровано 300, у квітні – двісті:

«Зменшилася втричі кількість розлучень дійсно, на прикладі, міського відділу РАЦСу можу сказати, що протягом квітня місяця лише два розлучення було зареєстровано. Це пов’язано з тим, що ми не приймали заяви на розлучення. Під час карантинних заходів приймалися заяви на шлюб, на смерті, на підзахоронення. Якщо були заяви на реєстрацію шлюбу за скороченими термінами, вони приймалися: це вагітні, це учасники АТО і інші підстави, згідно законодавства. Деякі молодята, це близько 50% тих заяв, які були подані і шлюби мали бути зареєстровані у березні, у квітні місяці перенесли свої дати. Деякі шлюби були змінені з святкової реєстрації на звичайну реєстрацію».

Нагадаємо, у період карантину частина фахівців працювала дистанційно й перелік послуг, котрі надавали РАЦСи, був обмежений.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН