Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Справу одеського митника розслідує ДБР

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного державного інспектора митного поста «Міжнародний аеропорт «Одеса» Одеської митниці ДФС. Він обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

Слідством встановлено, що держінспектор вимагав та одержав 300 доларів США від громадянина, який прибув із республіки Туреччина, за безперешкодне проходження митного оформлення, нестворення штучних перешкод та непритягнення «іноземця» до адміністративної відповідальності.  

Посадовець домовився з потерпілим про подальшу «співпрацю» вартістю по 200 доларів США за багаж з новими речами.

Слідчі ДБР задокументували 4 випадки одержання обвинуваченим неправомірної вигоди на загальну суму 1000 доларів США.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області, а оперативний супровід – Управління СБУ в Одеській області та відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в Одеській області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Пресслужба ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН