Промислове грибівництво все більше набирає популярності серед аграріїв України
Для всіх грибоводів традиційно залишаються актуальними питання якості посадкового матеріалу, субстратів та технології вирощування. Обнадійливі результати отримали мікологи Таврійського державного агротехнологічного університету ТДАТУ щодо використання водного гіацинту – ейхорнії.
Експерементально ейхорнію вирощують з 2015 року в ФГ “У Самвела” в Одеській області. Цей гіацинт вже активно використовують в свіжому вигляді на корм тваринам та птиці, а також він йде на силос.
Виявилося, що ейхорнія також активує вегетативний розвиток міцелію гливи (вешенки).
Дослідження цього органічного нутрієнта відбулося завдяки заходу “Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції”, організованому Інформаційно-консультаційним центром «Агро-Таврія» ще в 2019 році.
Під науковим керівництвом Ірини Бандури, студенти ВНЗ провели дослідження та з’ясували, що додавання порошку з ейхорнії прискорює ріст міцелію гливи на 1,7 мм за добу, що на 23% швидше порівняно з контрольним варіантом.
Отримані результати планують апробувати на промисловому виробництві, де студенти проходитимуть практику влітку.
Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- На Одещину приїхав Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні
- Одеські фермери переходять на органічний підхід до вирощування фруктів
- Персик-рекордсмен виростили на Одещині
- Бабине літо на одеських пляжах: Майже спокійне море та тихий відпочинок
- Урочисте покладання квітів з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників відбулося в Одесі