Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарі Херсонщини отримали гуманітарну допомогу

У світі фіксують тисячі випадків зараження медиками коронавірусом. В той час як лікарі продовжують боротися з епідемією, вони стають найвразливішими до хвороби. Причина найчастіше полягає у недостатній кількості засобів захисту.


Гуманітарну допомогу лікарням Херсонщини надав Благодійний фонд Петра Порошенка спільно з партією «Європейська Солідарність». Їх представники передають до 10 медичних закладів області першу партію гуманітарної допомоги – 800 захисних костюмів, а також багаторазові окуляри.

«Тиждень тому в обласну інфекційну лікарню ми вже привезли першу партію: це 100 захисних костюмів та окуляри. Сьогодні допомогу ми передали до міських лікарень Херсона та районної — в Олешках, на черзі — медичні заклади в районах області. Лікарі повинні відчувати себе захищеними», – розповів очільник херсонського осередку партії Сергій Хлань.

Така кількість не покриває повністю усіх потреб медпрацівників, проте ці засоби захисту можуть стати опорою для безпечної роботи, додав політик:

«Безумовно це не ті потреби, які необхідні, але у зв’язку з тим, що влада не може забезпечити належно лікарів захисними костюмами Фонд Порошенка та «Європейська Солідарність» не можуть стояти по різні боки барикад. Ми допомагаємо нашим лікарям, вони сьогодні на передовій та потребують захисту».

Генеральний директор КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С.Лучанського» Володимир Ларіонов підкреслює в інтерв’ю журналістам видання «Український південь», що лікарні забезпечені належним фінансуванням для придбання таких засобів, проте зіштовхнулися з проблемою дефіциту.

Постачальники просять зачекати, але очікуючи, медики втрачають найцінніше – час. Тому допомога благодійників є своєчасною і необхідною, зазначає лікар:

«На жаль, іноді складається така ситуація, що костюмів просто немає у постачальників. Вся країна кинулася терміново купувати засоби захисту. Тому такі подарунки, які нам привозять, ми завжди приймаємо з вдячністю».

Отримали костюми й окуляри лікарі комунального підприємства «Олешківська центральна районна лікарня», яке зараз знаходиться в епіцентрі боротьби за життя людей в нашій області. Директор медзакладу Олег Попенко також подякував за допомогу:

«Допомога потрібна, тому що, дійсно, ми зараз на передовій. У нас є пневмонії, підтверджений COVID-19. Всі медпрацівники працюють у захисних костюмах, в окулярах, респіраторах, тому, звичайно велика необхідність саме у захисті медиків Адже потім не буде кому допомогу надавати».

Важливим кроком до забезпечення медичних працівників необхідними засобами захисту стане впровадження відповідного Закону. Його написання ініціював Петро Порошенко. Член партії «Європейська Солідарність», народний депутат України Ахтем Чийгоз розповів про деталі законопроєкту:

«Ми виходимо з ініціативою Закону, поданого нашим лідером Петром Порошенком, стосовно забезпечення захисту і підтримки наших лікарів, який буде монобільшістю підтриманий. Деякі нюанси тут є. Всі читають соціальні мережі і те, що монобільшість намагається якимось чином перетягнути на себе ковдру. Бог з ними. Якщо їх пропозиції будуть кращі, ми будемо раді тому, що ми їх примусили виконувати свої обов’язки перед людьми та лікарями».

На цьому робота не зупиняється. Відповідну допомогу отримають  і медзаклади у Голопристанському, Каховському, Бериславському, , Скадовському районах та Новокаховській ОТГ.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН