Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Великолепетиського району хворих на COVID-19 немає

Станом на 30 квітня 2020 р. випадків захворювання чи підозри на захворювання COVID-19 на території району не виявлено. Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції знаходиться на рівні середньостатистичних сезонних показників. Епідемічний поріг не перевищено.

Мобільною бригадою КП «Великолепетиська ЦРЛ» у співпраці з КП «Великолепетиський ЦПМСД» щодня проводиться забір біологічного матеріалу для обстеження на COVID-19 методом ПЛР. Обов’язковому обстеженню підлягають особи хворі на пневмонію, гостру респіраторну вірусну інфекцію з середнім і тяжким перебігом хвороби, медичні працівники, що безпосередньо задіяні в заборі матеріалу. Дослідження проводиться на базі ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України». Станом на 30 квітня 2020 р. направлено 67 зразків матеріалів. Вже отримано 46 результатів, всі вони негативні.

З метою уникнення епідеміологічного ускладнення на території району, наголошуємо на необхідності дотримання умов карантину у святкові дні. Бережіть себе і свої рідних, уникайте скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції, використовуйте захисні маски у громадських місцях.

Триває збір коштів для придбання вкрай необхідного реанімаційного обладнання для центральної районної лікарні – апарату штучної вентиляції легень (орієнтовна вартість якого 800 – 900 тис. грн.), мобільного рентгенологічного апарату, моніторів нагляду за пацієнтами, дозаторів лікарських засобів і т.і. а також медикаментів і виробів медичного призначення.

Наші реквізити: р/р UA583524790000026000052222538, в АТ КБ «Приватбанк», код банку 352479, ЄДРПОУ 02003936. Призначення платежу: Придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, медикаментів.

Ольга Чистікова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН