Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жінки – це 50 відсотків успіху Музиківської ОТГ

Пандемія корона вірусу COVID-19 показала неспроможність світових систем реагувати на нові виклики. Лавина проблем викликана вірусом демонструє хиткість соціальних та економічних устроїв.

Але природа в кризові часи завжди знаходила антитіла від кожної хвороби. В суспільстві ці антитіла – це лідери. Люди, що готові шукати рішення поза системою і створювати нові моделі, що відповідають викликам сьогодення.

Паралельно з реформою децентралізації та передачею повноважень на місця  іде пошук та розвиток людського потенціалу, зокрема потенціалу жіночого. І Музиківська ОТГ не є виключенням.

На даному етапі розвитку громади бачимо, що недостатньо залучити лише фінансові та адміністративні ресурси. Людський актив є головним критерієм сталого розвитку. Особливо в кризових умовах, адже будь-яка, навіть найкраща система не може швидко трансформуватися, але це можуть зробити конкретні особистості, лідери, що стоять в авангарді змін.

«Ми запровадили цикл інтерв’ю «Жінки – це 50% успіху Музиківської ОТГ», щоб підкреслити  важливість кожної активної жінки нашої громади – каже Людмила Погрібна, секретар Музиківської ОТГ – В багатьох сферах життя, в освіті, в культурі, в бізнесі та в місцевому самоврядуванні,  жінки – це ті стовпи,  на яких тримається наша громада. Вони задають тон внутрішнім процесам, відіграють роль комунікаторів, генерують нові ідеї  і доводять розпочате до логічного кінця. Приємно, що наші нестандартні інтерв’ю викликали неабияку цікавість серед жителів громади та наших партнерів. Впевнена, що наша стратегія правильна».

Успішність Музиківської ОТГ важко переоцінити. За досить короткий термін було запроваджено багато соціальних програм, реалізовано великі та маленькі  проекти. Кожен крок покращує життя кожного конкретного мешканця громади. Активно оновлюються школи, ремонтується  дитячий садочок, відновлюються заклади культури, будуються дороги та проводяться роботи з благоустрою. Всім цим Музиківська ОТГ завдячує і активним жінкам, що часто жертвуючи особистим інтересом і часом, приносять позитивні трансформації у соціально-політичний контекст громади.

«Попереду ще багато викликів та змін, але ми готові. Всі учасниці нашого проекту отримали додатковий досвід, впевненість у собі та мотивацію на наступні звершення. Плануємо дотримуватися стратегічного напрямку, налагоджувати зв’язки, користуватися всіма можливостями та натхненно працювати для розвитку громади» – підкреслила Людмила.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН