Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ландшафтний парк «Тилігульський» відзначив 25-річний ювілей

25 років тому  рішенням Миколаївської обласної Ради народних депутатів від 28.04.1995 № 8 на площі 8195,4 га, в межах Ташинської, Червоноукраїнської, Анатоліївської, Краснопільської та Коблевської сільських рад створено об’єкт природно-заповідного фонду – регіональний ландшафтний парк «Тилігульський».

Територія  парку має особливу природоохоронну, екологічну та наукову цінність, тут добре зберіглася природна рослинність із значною кількістю рідкісних та зникаючих видів, занесених до  Червоної книги України та інших охоронних списків. Також в Тилігульському лимані чиста вода, це найглибший і найпрозоріший лиман Миколаївщини. Ще одна особливість парку – багата орнітофауна, адже Тилігульський лиман – це місце масового гніздування та концентрації  птахів під час сезонних міграцій, і його включено до переліку водно-болотних угідь міжнародного значення.

 Збереження такого визначного об’єкту природно-заповідного фонду, що є окрасою Миколаївської області, це складна справа, що потребує відповідального ставлення та комплексного підходу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН