Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інвестиційний форум на Херсонщині вперше пройшов в онлайн форматі

Про це повідомляє пресслужба ХОДА.

Учасники заходу, який об’єднав представників різних гілок влади, дипломатичного корпусу іноземних країн, бізнес-асоціацій, компаній, підприємців, обговорили розвиток економіки в умовах карантину і після його завершення.

Очільник Херсонщини Юрій Гусєв, привітавши учасників онлайн-заходу, наголосив на гострій необхідності розроблення чіткого плану антикризових заходів з метою подолання наявних та прогнозованих економічних наслідків для місцевого бізнесу, всієї економічної сфери регіону та країни в цілому.

«Ми маємо вийти після карантину більш підготовленими для розвитку та реалізації тих проєктів і програм, які сьогодні потрібні для нашого регіону та України в цілому. Все це для того, аби розвиток нашої економіки після завершення боротьби з COVID-19 був більш стрімким, ефективним та підготовленим», – зазначив голова обласної державної адміністрації.

Власним баченням основних трендів у світових економіці та політиці поділився голова Комітету Верховна Рада України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. На його думку, Україна має всі шанси стати євро-хабом та отримати переваги для зростання національної економіки.

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко презентував зміни до підходу процесу приватизації в частині прозорого та зручного інструментарію. Зазначив, що в умовах карантину підготовка проєктів до приватизації не зупиняється.

Цінним досвідом у боротьбі з поширенням коронавірусу поділилися Надзвичайний і Повноважний Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський та перший секретар Посольства України в КНР Олександр Сердечний.

Зокрема, влада Литви здійснила низку кроків для подолання негативних соціально-економічних наслідків кризи.

«Уряд Литви також розробив програми підтримки муніципалітетів за рахунок державного бюджету, витрати на які планують закласти в бюджет Литовської Республіки 2021 року», – повідомив Володимир Яценківський.
Що стосується антикризових дій в Китаї, то з метою мінімізації негативних наслідків боротьби з пандемією китайський уряд визначив для себе 3 головні завдання: повернення трудових мігрантів, створення відповідних умов праці в умовах карантину та забезпечення підприємств обіговими коштами.

Всі напрацювання та рекомендації, які були озвучені від учасників «TAVRIAN ONLINE HORIZONS» будуть втілюватись нашому регіоні.

Переглянути інвестиційний форум можна за посиланням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН