Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі на Херсонщині встановили сонячне дерево, яке роздає WI-FI

У центрі села Добросілля  «сонячне дерево» роздає Wi-Fi.

Великокопанівська сільська рада працює в напрямку розвитку цифрових технологій на території громади. Впровадження цифрової трансформації дозволяє полегшити взаємодію мешканців та влади, створити громаду безпечною, сучасною та розвиненою.

2019 рік запам’ятався нам встановленням «сонячних» дерев у всіх населених пунктах громади. Відповідно до ІТ-стратегії  Великокопанівської ОТГ на 2020-2022 роки  у цьому році працюємо над підключенням до них Інтернету.

Штучне дерево із сонячними панелями – це рішення, яке використовує мінімальну кількість площі, але споживає максимальну енергію від Сонця і надає корисний ефект – від тіні в спекотну погоду, підзарядки різноманітних девайсів взимку, освітлення вночі до Wi-fi у центрі села.

У сучасному селі Добросілля «сонячне» дерево запрацювало на повну. Відтепер жителі  та гості села зможуть у будь-який час доби не лише підзарядити свій гаджет, а й отримати важливу інформацію через мережу Інтернет, особливо в період  карантину. Безкоштовний Wi-fi – вже у вільному доступі.

Житель села Добросілля Андрій переймається питанням збереження металевої конструкції від вандалів: «Від сьогодні – наше сонячне деревце повноцінне. Під’єднали до Інтернету… будемо сподіватися, що у нас люди – люди!»

Найближчим часом подібні металеві конструкції роздаватимуть Wi-fi в інших населених пунктах громади – селищі Абрикосівка та селі Великі Копані.

Великокопанівська ОТГ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН