Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одному з гуртожитків Запоріжжя виявлено 11 хворих на коронавірусну інфекцію

Ситуацію прокоментував у Фейсбуці міський голова Запоріжжя:

“Сьогодні в гуртожитку в Олександрівському районі було виявлено 13 хворих на коронавірус з більш ніж 200 мешканців.

Першою захворіла жінка, яку з симптомами госпіталізували до обласної інфекційної лікарні. Після цього одразу ж зробили ПЛР-тести всім, хто живе з нею на одному поверсі. Серед 36 осіб виявили 12 хворих, у яких не було жодних симптомів!

Інформую щодо заходів, екстрено вжитих міською владою:

1. Інфікованих людей госпіталізували до 7-ї міської лікарні. 2. Мешканці гуртожитку, в яких не виявили хворобу, але вони контактували з інфікованими, – знаходяться на обсервації в 8-й лікарні. 3. Сьогодні на засіданні спеціальної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій було прийнято рішення визнати гуртожиток інфікованим об’єктом – його закрито на карантин, встановлено пост поліції. Проводиться дезінфекція. 4. Тести на виявлення коронавірусу будуть зроблені всім без виключення мешканцям гуртожитку, адже більшість хворих не мали жодних симптомів хвороби, але були її переносниками!

Також наразі встановлюються контактні особи, які не проживають у гуртожитку – зокрема, родичі хворих, працівники, які обслуговують гуртожиток, тощо.

Ця ситуація – яскравий приклад того, що коронавірус може переноситися людьми без жодних симптомів. Тому закликаю всіх запоріжців залишатися вдома та звести до мінімуму спілкування з іншими людьми! Не будьте недбалими як до свого, так і до здоров’я оточуючих!!!” – йдеться в повідомлені Буряка.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк екстрено збирає міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з приводу виявлення осередку зараження людей коронавірусом.

Наразі відомо, що в одному з гуртожитків у Олександрівському районі виявлено 11 хворих на коронавірусну інфекцію. Проводяться відповідні протиепідемічні заходи: гуртожиток закрито та буде проведено санітарну обробку, а всім його мешканцям зроблять тести на виявлення коронавірусу.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН