Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пологівських медиків протестували на Covid-19

Міністерство охорони здоров’я вивчає можливість тестування раз в п’ять днів всіх медиків, які працюють з пацієнтами, у яких встановлено діагноз Covid-19.

Про це на щоденному брифінгу заявив глава міністерства Максим Степанов.

– У зв’язку з істотним збільшенням кількості хворих медпрацівників ми розглядаємо можливість проведення тестування один раз в п’ять днів всім медпрацівникам, які лікують пацієнтів з Covid-19, – сказав міністр.

Як нам відомо, пологівські лікарі мали нагоду впритул зустрітися з небезпечним вірусом, лікуючи пацієнток, що занедужали. Тому логічним буде запитати – а чи не відбулася передача вірусу від пацієнтів до медичного персоналу?.

Ситуацію на Пологівщині, стосовно даного питання, коментують головні лікарі.

– Поки що ми не отримали жодних наказів від Міністерства охорони здоров’я України, тому рішення про тестування приймаємо з огляду на ситуацію. Взагалі, будь-яке тестування є добровільним. Якщо пацієнт чи медичний працівник відмовляється його проводити, без особливих на це розпоряджень, ми не маємо права його примушувати, – констатує головний лікар Пологівської БЛІЛ Роман Кравченко.

В Пологівській БЛІЛ прийнято рішення провести тестування медичних працівників відділень, які піддаються найбільшому ризику – терапевтичному і інфекційному. На сьогодні серед протестованих медичних працівників двох відділень, жодного позитивного випадку не виявили.

– Якщо протестувати всіх медичних працівників Пологівської БЛІЛ, а це близько 150 осіб, то ті 300 тестів, які зараз є в наявності, швидко розійдуться, – зазначив Роман Васильович.

– Так як ми поки не маємо жодного розпорядження стосовно цього питання, рішення про тестування медичних працівників на виявлення вірусної інфекції приймаємо залежно від ситуації та діємо згідно такого ж алгоритму, як і з нашими пацієнтами. На сьогоднішній день чотирьох медичних працівників, співробітників Пологівського ЦПМСД (3 лікарів та 1 медсестру), які мали ознаки ГРВІ, продіагностовано за допомогою швидких тестів. На щастя, жоден з чотирьох співробітників не мав позитивного результату, – повідомляє головна лікарка Пологівського ЦПМСД Анна Дуб.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН