Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі розробили безкоштовний онлайн-тренінг про те, як лікувати COVID-19

Як правильно лікувати пацієнтів із COVID-19 – у Запоріжжі викладачі медичного університету розробили безкоштовний онлайн-тренінг. У відео уроках передають теоретичні та практичні знання, зокрема – розповідають про алгоритм лікування, діагностування та особливості протікання хвороби у різних вікових груп. Практичні знання лікарі та студенти можуть відпрацьовувати на спеціальному онлайн стимуляторі – «віртуальний пацієнт».

Це віртуальний пацієнт – 57 річний Лоренцо. Скаржиться на сильний кашель та задишку. На дистанційне лікування стимулятор виділяє 20 хвилин. За цей час лікар має поставити стандартні питання, виміряти тиск та температуру, зробити ряд необхідних аналізів, а після – призначити лікування. Наприклад підключити до апарату штучної вентиляції легень або надягти кисневу маску, чи надати медикаментозну допомогу.

«Ви бачите вже ознаки двобічної пневмонії . тепер ми маємо застосувати тести, аби підтвердити і використовується спец.діагностика вона є позитивною», – каже завідувачка кафедри інфекційних хвороб Запорізького державного медичного університету Олена Рябоконь.

Окрім онлайн стимулятора «віртуальний пацієнт», викладачі вишу розробили для медиків та студентів безкоштовні відео-тренінги. До їх створення долучилися професори кафедри сімейної медицини, анестезіології та реанімації, інфекціоністи.

«Особлива увага приділена таким дискусійним питанням як проведення противірусного лікування. Оскільки немає жадної схеми, яка б була затверджена міжнародними стандартами. В цьому тренінгу професори нашого університету проаналізували світовий досвід, ті рекомендації , ті практичні спостереження ,які вже мають лікарі інших країн. Надані особливості застосування тих чи інших препаратів їх доказова база», – говорить завідувачка кафедри інфекційних хвороб Запорізького державного медичного університету Олена Рябоконь.

«Спочатку іде теорія. Що це за вірус , звідки він взявся , як він проникає в організм і що він викликає. Наступний етап – це діагностика. Ми показуємо які лабораторні дослідження потрібно зробити , яку потрібно рентген діагностику. Тому, що до прикладу найкраще робити ультразвукове дослідження легень. Але не в кожній лікарні є потрібне обладнання. В запорізькій обласній інфекційній лікарні його немає. Тому ми у лекціях розповідаємо, як обходитись іншими методами дослідження», – наголосив ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН