Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Паски для херсонців освятили на хлібокомбінаті

На “Херсонському хлібокомбінаті” до Великодніх свят освятили паски, які спекли на цьому ж комбінаті. Після цього їх розвезли по продуктових магазинах.

Щороку перед початком випікання великодніх пасок на хлібокомбінаті освячують обладнання. Цього разу освятили й уже готову продукцію. Скільки випічки зробили до цьогорічних свят, розказує голова правління акціонерного товариства “Херсонський хлібокомбінат” Сергій Дуров:

“Що стосується “Херсонського хлібокомбінату”, то ми, як завжди, виробляємо на цей період дуже велику кількість пасочок, які реалізуємо в місті Херсоні та Херсонській області. Пасочка виробляється в найкращих умовах з найвищим ступенем санітарної безпеки. Можна не хвилюватися – місто буде забезпечене. Ми плануємо виробити близько 10 тонн”.

Сергій Дуров додає, що ідея освятити паски на підприємстві виникла у зв’язку із поширенням в країні коронавірусної інфекції:

“Ми запросили священника, який прийде на наше підприємство і освятить сьогодні всі пасочки, які виробляються для мешканців міста Херсона всіма нашими співробітниками. Будьте вдома, зробіть собі затишок за столом, прикрашайте найкраще столи. Залишайтеся з рідними, мінімізуйте контакти. А всю роботу, яку потрібно буде зробити для того, щоб на вашому столі була паска – її привезти, освятити і зробити її смачною та безпечною – зробить “Херсонський хлібокомбінат”.

Протоієрей Олег Гороховський з церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Кіндійці говорить, що таке освячення – один із способів убезпечити людей на свята. Паски освячені за усіма канонами, додає священнослужитель:

“Дуже багато років ми окропляли і благословляли людей на початок випічок цього пасхального хліба. На цей рік по обставинах всього світу було звершено заздалегідь до Пасхальної ночі молитва на освячення святої паски. Тому усі із людей, хто побажає в цю Пасху бути вдома, в домашньому колективі, можуть придбати ці вже освячені пасочки”.

Начальниця лабораторії другого цеху Альбіна Веденко розповідає про рецепти, за якими готували великодню випічку:

“Пасочки у нас різні. Є з родзинками, є 120-грамові, є на 250 грамів та 600 грамів. Є пасочки з цукатами – у них є родзинки та цукати. У нас в пасочці борошно, дріжджі, сіль, цукор, родзинки, а також використовуємо яйця, ванілін. Також виготовляємо помадку. Посипається паска нонпареллю та цукатами. Цього року ми виготовили до сорока тисяч пасок. Кожного дня щось печемо. Сировини було завезено дуже багато – більше тонни родзинок тільки”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН