Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поміряли температуру і додому: в Одеській області з обсервації зняли 15 осіб

15 людей повертаються додому з двотижневої обсервації в санаторії-профілакторії “Портовик” у місті Южне, що в Одеській області. 

Люди, що знаходились на обсервації повернулися з Грузії на одному поромі. Тоді вони підписали документи, звідти їх одразу доправили до санаторію.

Як розповіла покоївка санаторію, протягом двох тижнів приміщення, в якому знаходились люди, три рази на день дезінфікували. Протирали поручні та дверні ручки, провітрювали номери. Поруч завжди був черговий лікар.

Перед тим, як відпустити людей додому, їм зробили контрольне вимірювання температури. Та видали довідки про те, що вони здорові. Від ОДА людям вручили подарунки та подякували за відповідальне ставлення до правил карантину.

Для людей з інших регіонів України, які опинился на обсервації в Одеській області, організували транспорт. Серед них жителі Запоріжжя та Харкова.

Люди, що знаходились на обсервації кажуть, що підписували документи тільки про самоізоляцію, але їх відправили на обсервацію.

“Зрозуміло, що сюди ніхто не запрошував. Як кажуть, добровільно-примусово. Насправді, чекали поганих умов, але виявилося все набагато краще. Насправді, у теплі, добрі. Немає чого поганого сказати. Чудове місце. Дуже раді, що опинилися тут, а не в якомусь іншому місці”, – розповіли Олена та Роланд Тоблери, які були на обсервації.

В пресслужбі Одеської ОДА розповіли, що у першій групі на обсервації перебували 15 громадян. Серед них – жителі Одеської, Харківської, Львівської, Запорізької областей. Всі вони повернулися до України з Грузії поромом 1 квітня. Під час проживання у санаторії у жодного з них не підтвердився діагноз COVID-19.

Наразі на обов’язковій обсервації в Одеській області перебувають 110 осіб. За даними ОДА, усі вони забезпечені медичним доглядом та охороною.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН