Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освіта для дітей в лікарнях Херсонщини доступна завдяки Школі Супергероїв

Школа Супергероїв не припиняє роботу навіть під час карантину! Не зважаючи на карантинні обмеження через COVID-19 по всій території України, Школа Супергероїв продовжує забезпечувати можливості для отримання освіти дітьми, що перебувають у лікарнях, в онлайн форматі. Рішення про створення Школи Супергероїв в Херсонській обласній дитячій лікарні було прийнято прийняте в День Святого Миколая 2019 року, коли між лікарнею, «Школи гуманітарної праці» та громадською організацією «Маленьке серце з мистецтвом», що розбудовує мережу Шкіл Супергероїв по Україні, було підписано тристоронню угоду.

Наразі школа чекає на докомплектацію після завершення карантину і готуватиметься до відкриття. А поки для дистанційного навчання створена платформа Школа Супергероїв Online, де щоденно оновлюється навчальний матеріал для всіх вікових категорій учнів. Діти можуть навчатись просто через свої гаджети, підписавшись на однойменний Тelegram або Viber канал. «У діагнозів немає канікул і карантину.

У Школі Супергероїв завжди була дистанційна форма навчання, наразі ми створили ще онлайн-платформу, на якій збираємо навчальні матеріали та розміщуємо найкращі можливості для продуктивного дистанційного навчання для всіх дітей країни. Карантин – не привід зупиняти освітній процес. Зараз кожен може відчути, як це бути «дитиною в лікарні»», – говорить Євгенія Смірнова, засновниця мережі Шкіл Супергероїв. Вчителі готують щоденно підбірки завдань та теоретичних пояснень відповідно до тем, які діти мають проходити зараз у класах, з основних шкільних предметів: українська мова й література, математика, історія України, англійська мова, біологія. Один день – один предмет.

Матеріал підібрано для кожного віку – дошкільнята, початкова, середня і старша школа, окремо підготовка до ЗНО. А ще вчителі проводять онлайн консультації для учнів з лікарень через програму Zoom і відповідають на питання, в яких самостійно ніяк не вдається розібратися. І планують записати ще відеоуроки з тих тем, які викликають найбільше запитань. На вихідних виходить більш розважальний контент – рекомендуємо мультфільми та цікаві фільми, майстре-класи тощо.

В найближчий час канал Школа Супергероїв Online буде запущено у Viber, адже Telegram використовують переважно у великих містах, а вікова категорія користувачів – дорослі, а не діти. А також в Instagram. Дякуючи проекту Школа Супергероїв та створеній ними платформі Школа Супергероїв Online, наші маленькі пацієнти мають можливість і надалі навчатися за дистанційною програмою, просто через свої гаджети, підписавшись на найвідоміші та найпопулярніші платформи, такі як Telegram, Instagram, Viber , незважаючи на вимушені карантинні заходи. Батьки та дітки дуже вдячні за надану можливість, адже це є запорукою їх майбутнього», – відзначає головний лікар КНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» Холодняк Інна Вікторівна.

Разом із куратором Школи Супергероїв і проекту Право на освіту Наталією Мосейчук заручилися підтримкою центру освіти Оптіма, що виділив сто навчальних місць. Викладачі готові допомогти кожному учню в усьому від переведення з іншої школи і закінчуючи якісною професійною підготовкою до ЗНО та вступу до ВНЗ. «Радію, що діджітал навчання вже готове працювати для школяриків із наших Шкіл Супергероїв і дітлахів з проекту Здійсни мрію по всій Україні, ми вже почали реєструвати бажаючих.

Наш партнер – центр освіти Оптіма – зробив дистанційне навчання можливим. І маленькі пацієнти лікарень та ті, які на реабілітації вдома вже користуються таким сервісом. Це розвиток та психологічна підтримка наших дітей. Ми дорослі маємо дбати про їх майбутнє. Нехай, коронавірус обійде стороною», – коментує куратор проєктів Право на освіту і Школа Супергероїв, ведуча ТСН на 1+1 Наталія Мосейчук. Нагадаємо, що перша Школа Супергероїв діє з 2017 року для маленьких пацієнтів національної лікарні “Охматдит” в Києві.

Мережа подібних шкіл має бути створена у всіх дитячих лікарнях України. Вже діють Школи на Житомирщині, після закінчення карантину будуть офіційно відкриті в Херсонській та Хмельницькій обласних лікарнях, стартує створення школи на Дніпропетровщині. Партнерами проекту є Trans-Atlantic Medical Relief Foundation, Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні, Благодійний фонд “Ти не один” 1+1 медіа, Право на освіту, Сніданок з 1+1. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН