Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській міській раді розповіли, як святкуватимуть Великдень (відео)

Вчора мер Одеси Геннадій Труханов провів засідання оперативного штабу, під час якого пройшло обговорення обмежувальних заходів у період святкування Великодня цієї неділі. Про це повідомляють на сайті міської ради.

На засіданні були присутні голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций, представники Української православної церкви, Православної церкви України і Української греко-католицької церкви.

«Вперше Великдень проходить в умовах карантину, а значить з деякими обмеженнями. Наше завдання сьогодні – виробити і узгодити кроки, які, з одного боку, будуть відповідати карантинному режиму, з іншого – не обмежать людей у праві відзначити велике православне свято і зберегти звичні ритуали нехай і в дещо видозміненій формі», – зазначив Геннадій Труханов.

Як відзначили представники конфесій, Великодні богослужіння відбуватимуться без прихожан у храмах і без Хресної ходи, а будуть транслюватися онлайн на екранах, у соціальних мережах і на інших каналах.

Освячення великодніх кошиків при храмах буде розпочато заздалегідь, про що кожна парафія повідомить своїм парафіянам додатково, і триватиме всю ніч, а також наступного дня.

У густонаселених житлових мікрорайонах, де поблизу немає храмів, Одеська єпархія УПЦ визначила локації, де священнослужителі проведуть освячення на виїзді.

Також священнослужителі підкреслили, що вже є попередня домовленість з рядом виробників і торгових точок про централізоване освячення пасок перед їх реалізацією. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН