Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємець у Чаплинці допоміг підрядній організації привласнити 400 тисяч бюджетних коштів

Генічеська місцева прокуратура затвердила та скерувала до Чаплинського районного суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактом службової недбалості, яка призвела до привласнення бюджетних коштів підрядною організацією – виконавцем.

За даними слідства, підприємець здійснював технічний нагляд за ходом виконання робіт з капітального ремонту скидного каналу в смт Чаплинка, що на Херсонщині. Після завершення робіт, через неналежне виконання обов’язків, підписав завідомо неправдиві відомості зазначені в актах приймання виконаних робіт.

Унаслідок таких дій, на розрахунковий рахунок підрядної організації необґрунтовано сплачено з місцевого бюджету 409 тис. грн, що спричинило збитки державі.

Дії інженера з технічного нагляду кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України.

В інтересах держави прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму, який розглядатиметься разом з кримінальним провадженням.

Окрім того, за фактом заволодіння бюджетними коштами та підроблення актів прийому-передачі виконаних робіт відносно керівника підрядної організації в суді розглядається кримінальне провадження.

Прокуратура Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН