Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині підтвердили нові випадки коронавірусної хвороби

На Миколаївщині виявили нові підтверджені випадки короновірсуної хвороби серед обстежених контактних осіб. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної державної адміністрації.

ДУ “Миколаївський обласний лабораторній центр МОЗ України” повідомляє, що визначено коло контактних осіб із захворівшими жінками, 11.04.2020 всього обстежено 31 людину, матеріал для проведення досліджень доставлено до вірусологічної лабораторії ДУ “Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

За результатами лабораторних досліджень 12.04.2020 виявлено 2 підтверджених випадки COVID-19 серед обстежених контактних осіб.

Обидві контактні особи відносяться до тісного кола спілкування із захворівшими за релігійною ознакою (сумісні служіння на дому). Із них одна людина мешкає у с. Воронівка, друга – у м. Вознесенську.

Йдеться про ще двох жителів Вознесенського району. Обидва члени однієї релігійної організації. Зараз вони на самоізоляції, – про це телефоном розповів Вознесенський міський голова Віталій Луков. – Один Воронівський добавився. Один із Вознесенська, який основне вже перехворів – це у нього залишкове – те, що ми знаємо. Тобто він хворів, у нього була легка стадія. Він був контактний з тією бабусею і попав у перелік тих, хто “пересіяні” були. Первинна ланка міста об’їжджає тих, хто по місту контактні були, не хворі, а контактні. І вторинна, наша лікарня основна, їздить по селах, тому що районна ланка та сільські амбулаторії неготові до цієї роботи.

На даний час продовжуються протиепідемічні заходи у вогнищі та проводиться визначення розширеного кола контактних осіб з метою їх лабораторного дослідження.

– Медики, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію жінками, знаходяться в обсервації з 11 квітня, – розповів Вознесенський міський голова Віталій Луков. – По лікарям рано говорити висновок. Вони у нас на самоізоляції. Ми їм їсти завозимо. Нормально у них. Ну, якщо це можна назвати нормальним.

Нагадаємо, 11 квітня у Вознесенькому районі зареєстровано два підтверджених випадки COVID-19 – перші на Миколаївщині. Захворіли літні жінки з однієї родини. Вони знаходяться в інфекційній лікарні.

Загалом відомо про 5 людей, в яких на Миколаївщині підтвердили діагноз.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН