Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із охопленого вогнем будинку у Херсоні пожежники врятували двох дітей

Жахливою трагедією могла обернутись пожежа у приватному двоповерховому житловому будинку. Двоє хлопців 13 та 4 років були відрізані стіною їдкого диму від шляхів евакуації з другого поверху будинку.

Подія сталася сьогодні, 12 квітня, о 10:58 до Служби 101 м. #Херсон надійшло повідомлення про пожежу у приватному будинку по вул. Олександрівський. Повідомлялось, що у будинку були неповнолітні діти. За лічені хвилини рятувальники двох пожежно-рятувальних частин були на місці події. Будинок був двоповерховий з металевими решітками на вікнах обох поверхів. Дим йшов з кімнати на першому поверсі, а на другому поверсі у вікні стояли двоє хлопців. Через сильне задимлення на першому поверсі вивести дітей звичайним шляхом було неможливо. Рятувальники прийняли рішення евакуювати дітей через вікно другого поверху. Паралельно викликали швидку допомогу. За допомогою пожежної драбини вогнеборці швидко дісталися вікна другого поверху, демонтували металеві грати і спустили дітей додолу, де їх вже чекали медики.
В кареті швидкої дітей оглянули і підтвердили, що госпіталізація не потрібна.

Як з’ясувалось, на той час, коли сталася пожежа хлопці перебували вдома самі: тато у рейсі, а мати поїхала в лікарню у справах. Старшому хлопцю здалося, що внизу щось «бахнуло» ( як потім виявилося, це був балончик дезодоранту, що вибухнув від високої температури). Він хотів спуститися, але на першому поверсі було все в диму. Хлопець не розгубився, відразу зателефонував на 101 і викликав рятувальників. А сам із молодшим братиком зайшов у дальню кімнату на 2-му поверсі, звідки їх врятували надзвичайники.

ДСНС України

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН