Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чат бот проти домашнього насильства створили у Миколаєві

Підвищити рівень інформованості та надати практичні поради. У Миколаєві поліцейські розробили чат-бот з протидії домашньому насильству і запустили його в додатку Telegram. 

За допомогою чат-боту “Стоп насильству” громадяни можуть отримати інформацію: що таке домашнє насильство та які види домашнього насильства існують.

Старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП Олександр Козловець говорить:

– В умовах запровадження карантину, а також у зв’язку із складною життєвою, фінансовою ситуацією; у зв’язку з тим, що деякі з громадян втратили роботу, а також зайнятість у період карантину, існує ймовірність напруження стосунків у сім’ях, і, як результат – вчинення домашнього насильства.

У Миколаєві поліцейські розробили чат-бот з протидії домашньому насильству

Олександр Козловець. Національна поліція

 За два тижні карантину поліцейськими Миколаївської області було складено 148 протоколів про адміністративні правопорушення “За вчинення домашнього насильства”. Також відкрито 11 кримінальних проваджень. Серед них, в основному, це “Заподіяння легких тілесних ушкоджень”, але було також задокументовано два факти “Систематичного вчинення домашнього насильства”. Оскільки державними органами, органами місцевого самоврядування було запроваджено заходи щодо недопущення поширення коронавірусу та обмежено здійснення прийому громадян, виникла необхідність забезпечити доступ населення до інформації щодо попередження домашнього насильства, а також щодо тих установ та закладів, до яких можна звернутися за допомогою, – каже Олександр Козловець.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН