Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві не працюють 19 ринків

Ринки Миколаєва свою роботу не поновили.

Центральний ринок у Заводському районі. На воротах головного входу прикріплене оголошення, що вхід у ринок доступний із вулиці Рюміна. Біля воріт стоять охоронці. На територію пропускають тільки підприємців та за наявності договору оренди і документу, що посвідчує особу. Пройти на ринок можна з 8 до 12 години дня.

Ринок Колос в Інгульському районі міста. Тут ворота відкриті. Працюють деякі лавки з макаронними виробами, олією тощо. Відкритий і павільйон, де продають м’ясо, овочі, молочну продукцію.

Старша контролерка ринку “Колос” Наталія Форманюк говорить: “Люди отримали товар, деякі з них. Ось, декілька людей. Сьогодні вони просто постачальникам цей товар віддають. Ніякого продажу не відбувається. Продаються тільки насіння, саджанці. На воротах написано “карантин”. Охоронці запускають людей. У нас певна зона відкрита для сезонного продажу. Олія у нас не продається”.

Головний санітарний лікар Миколаївщини Володимир Клочко другого квітня під час брифінгу в ОДА пояснив, чому відкривати ринки не можна:

– Я вважаю неприпустимими та нерозумними дії деяких людей, які говорять про те, що треба відкривати ринки. Як їх можна відкривати, якщо сьогодні влада приймає єдине вірне рішення про посилення карантину. Саме не скупчення, ніщо інше не може вплинути на стабільну ситуацію. Це дозволить не створити колапс у медичній мережі, це дозволить не дати коронавірусу збільшити масштаби захворювання. Це є правильним рішенням.

Мер міста Олександр Сєнкевич під час онлайн-трансляції сказав, що поки ринки не відкриватимуть:

– Позавчора головний санітарний лікар країни пан Ляшко постановив свою постанову, яка була розрахована на те, що в тих містах, або селищах, або смт, в яких немає продуктових супермаркетів, у них є єдине місце, де вони можуть купувати собі їжу, це якийсь ринок, або ринок вихідного дня. Проте він не зазначив кількість людей у населеному пункті, в якому це може бути. Мені здається, він внесе зміни в цю постанову. Позиція обласної комісії ТЕБ НС не змінилась. Чекаємо на підтвердження з Києва, як ми робимо, як організовуємо цю роботу. Впевнений, якщо далі буде відтермінований наш термін карантину, то якось буде пом’якшена робота ринків.

Загалом на території Миколаєва 19 ринків. Всі вони поки залишаються закритими.

Нагадаємо, ринки в Миколаєві закрили 21 березня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН