Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині активно декларують іноземні доходи

За інформацією спеціалістів управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі станом на 31.03.2020 на Херсонщині 20 громадян подали декларації про отримані торік доходи за кордоном. Декларанти задекларували 2,6 млн. грн. минулорічних іноземних доходів. Платники самостійно визначили податкові зобов’язання для сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі – 0,5 млн. грн. та 38,5 тис. грн. військового збору. Переважно іноземні доходи платники отримали в Польщі, США, Великобританії, Канаді, Естонії, Кіпрі та Німеччині.

Нагадаємо: громадяни, які в 2019 році отримували іноземні доходи, відповідно до п.п.170.11.1 п.170.11 ст.170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Сума такого доходу включається до річного оподатковуваного доходу платника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою1,5%.

Відповідно до абз.1 п.п.170.11.2 п.170.11 ст.170 ПКУ платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.

Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано дохід, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Увага! Термін подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік подовжено до 01 липня 2020 року!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН