Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікар розповів про обставини смерті медсестри в Олешках, у якої виявили коронавірус

Офіційну інформацію оприлюднив головний лікар Херсонщини Віктор Короленко.

29 березня медсестра Олешківської районної лікарні була госпіталізована до інфекційного відділення з пневмонією. Наступного дня їй був проведений швидкий тест на коронавірус. Результат був негативним. Проте у зв’язку з погіршенням стану хворої 30 березня вона була переведена до реанімаційного відділення. Пацієнтка не мала будь-якого епідеміологічно значимого анамнезу, але як медичний працівник вона відносилась до групи “ризику”. Зважаючи на тяжкий стан хворої, її професійні ризики, вік та супутні захворювання, було вирішено додатково відібрати матеріали для лабораторного дослідження на наявність коронавірусу. В той же день, незважаючи на реанімаційні заходи, їй констатували смерть.

Родичі померлої медсестри були сповіщені, що жінці зробили тест і результати лабораторного дослідження очікуються, проте ті наполягли на видачі тіла померлої “без розтину” і отримання результату.

Законних підстав відмовити у головного лікаря не було.

Результати дослідження на той час ще не отримали, епідеміологічного зв`язку з можливим захворюванням на COVID-19 встановлено не було.

Наразі встановлюється коло тих, хто контактував з жінкою, а також був присутній на похороні. Всім буде рекомендовано заходи самоізоляціі та встановлено відповідний медичний нагляд.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН