Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеситів тестуватимуть на коронавірус вдома

Мер Одеси Геннадій Труханов відвідав міський Центр невідкладної медичної допомоги.

У рамках візиту Геннадій Труханов обговорив з медиками питання забезпечення можливості тестування на дому для пацієнтів з підозрою на COVID-19. Про це повідомляє міська рада.

«Міністерством охорони здоров’я України нам запропоновано проводити забір біоматеріалів у пацієнтів з підозрою на коронавірус на дому. На базі міської невідкладної медичної допомоги нами вже сформовані три бригади. Сьогодні проводиться підготовка до такого тестування», – розповів Геннадій Труханов.

Для тестування на дому запропоновано задіяти співробітників Центру невідкладної медичної допомоги з числа добровольців.

Медики виїжджатимуть додому до пацієнтів на спеціально виділених автомобілях «швидкої» Fiat, які будуть підлягати ретельній дезобробці. Медики і водії автомобілів, що виїжджають до пацієнтів з підозрою на COVID-19, будуть отримувати надбавку.

Рішення про необхідність тестування на дому буде приймати сімейний лікар або оператор «гарячої лінії» 15-50 Центру невідкладної медичної допомоги на підставі опитування пацієнта відповідно до протоколу.

Наразі для організації початку роботи проводяться закупівлі і тривають поставки захисних костюмів та інших засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів, а також дезінфікуючих засобів для обробки автомобіля.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН