Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві планують зайнятися ремонтом пошкодженого під час урагану мосту

 23 березня планували завершити юридичну процедуру щодо залучення спеціалізованої техніки для ремонту понтонного мосту. Про це телефоном кореспондентам Суспільного розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв.

Зокрема йдеться про отримання дозволів на рух негабаритного вантажу по Миколаєву. Аби відремонтувати зруйновану конструкцію, підвозитимуть стовісімдесятитонний кран, який встановлюватимуть на підступах до мосту.

“Щоб виконувати безпосереднє підіймання тієї частини мосту, яка зараз знаходиться фактично у воді. Для того, щоб встановити її на ті шпильки, на які вона безпосередньо кріпиться на березі. Перебазування цієї техніки займе близько цілого дня, враховуючи те, що техніка має противагу – близько 70-ти тонн, потрібно буде встановити, закріпити і перевезти. Там близько восьми ходок транспортом буде здійснено для цього. І уже в середу (25 березня – ред.) будуть виконувати роботи”,- каже директор департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Сергій Коренєв.

Виконавцем робіт є комунальне підприємство ЕЛУ “Автодоріг”.

Директор департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Сергій Коренєв говорить: “Залучають вони приватну структуру, ту, яка має у власності цю техніку. Сьогодні ми будемо точно розуміти ціну. Ціна буде по цій техніці, здається, вартість там близько семи тисяч гривень за годину роботи такої техніки. Я думаю, пару днів і маємо виконати ті всі роботи. Крім того, буде залучено ще буксир, який буде з води допомагати підйомному механізму все це здійснювати. Обсяг робіт там досить значний, якщо все добре, то за пару днів має бути виконано, якщо будуть якісь нюанси, то будемо оперативно вирішувати, враховуючи те, що ми маємо зараз проблему з громадським транспортом”.

Нагадаємо, понтонний пішохідний міст через річку Інгул в аварійному стані. Пошкодилась конструкція внаслідок негоди, яка вирувала 24 лютого.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН