Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Запоріжжя розповів, як боротися зі старістю за допомогою спорту

В Запоріжжі чимало чоловіків зрілого віку так чи інакше намагаються підтримати свої фізичні кондиції, щоб відтягнути передчасну старість.

Хтось бігає стаєрські дистанції, хтось працює вдома з гантелями, а багато хто ходить в спортивні зали, які є у всіх районах міста.

Так, в одній із них ми і зустріли 50-річного бізнесмена Олега Ламонова, який вже 10 років поспіль регулярно займається спортом. Хоча почав він це робити не від хорошого життя, адже до 40 років Олег переніс 5 операцій і набрав багато зайвої ваги. З того часу і почалась його боротьба за повернення до нормального життя. Спершу фізичними вправами та навантаженнями він займався самотужки, а з 45 років почав ходити на бодібілдинг в спортивний клуб. До того ж, чоловік ще й тренується з боксерами.

– Я практично все життя потроху займався спортом, але так щільно вже для підтримки здоров’я – років з 40. Через 5 років захопився бодібілдінгом, і ось тепер 12 днів на місяць відвідую тренажерну залу. Все тренування займає 2 години – з яких півгодини бігаю на доріжці, а решту часу проводжу на тренажерах, – розповів Олег.

– Якщо взяти штангу – скільки у вас до неї підходів і кількість віджимань в кожному?

– Роблю все комплексно – 4-5 підходів на груди (жим лежачи), потім йде навантаження на спину, трицепси і т.д. У кожному підході по 5 віджимань.

– Яка вага при цьому на штанзі?

– Від грудей тисну 80 кг, станова тяга – 100 кг.

– І як почуваєтеся після тренувань?

– Чудово! Звичайно, коли йдеш до зали, то настрій на тренування не дуже охочий, тому що вже і вік, і робота, але після нього мені дуже добре.

– Перші 2 години чи більше?

– Ні. Протягом усього дня, і на вечір ще у мене вистачає сил та енергії. Та що на вечір! Навіть на другий день їдеш на дачу сповнений сил. А ще я вживаю вітаміни, і харчування у мене збалансоване. Раніше після численних операцій до 40 років я набрав велику вагу. А завдяки спорту відновився і почуваюся тепер добре. Хоча по мені цього, можливо, і не видно – вік, все-таки, бере своє, але спорт дійсно допомагає відчувати себе молодшим!

Запорізька Січ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН