Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації оголосили про підозру у заволодінні бюджетних коштів

Контррозвідка Служби безпеки України блокувала схему розтрати бюджетних коштів посадовцями одного з департаментів Одеської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Наприкінці січня цього року оперативники спецслужби викрили факт розкрадання коштів держбюджету чиновниками одного з департаментів Одеської облдержадміністрації через комунальне підприємство. За попередніми даними, фігуранти привласнили майже 1,6 мільйона гривень під час проведення закупівлі товарів для потреб департаменту.

За одним з епізодів протиправної діяльності фігурантів слідчими СБУ повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації.

За версією досудового розслідування, посадовець причетний до заволодіння коштів, передбачених на оплату праці працівників установи. Для реалізації оборудки фігуранти використовували механізм фіктивного працевлаштування.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Викриття та блокування незаконної схеми проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН