Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Миколаївської ОДА Стадник: «Злагоджена та скоординована робота всіх  служб максимально дозволить уникнути поширення небезпечної інфекції на території області»

У п’ятницю, 20 березня, відбулася відеоселекторна нарада за участі  голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Стадника, заступника голови ОДА Олександра Трайтлі, керівників структурних підрозділів ОДА, профільних служб з керівниками районів, міст, об’єднаних територіальних громад з питань вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території області коронавірусу СОVID-19.

Заступник голови ОДА Олександр Трайтлі, на початку засідання, акцентував увагу присутніх на двох важливих напрямків роботи усіх підрозділів,  керівників районів, міст, ОТГ. Це – дотримання усіх встановлених обмежень під час карантину та постійний контроль за додержанням самоізоляції громадянами, які повернулися з країн найбільшого ризику.

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Євген Пронін доповів, що на сьогодні здійснюється постійний моніторинг епідемічної ситуації в області. Також він зазначив, що повністю обмежено рух автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями).

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв доповів, що видано спільний наказ управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради та управління охорони здоров’я облдержадміністрації згідно з яким прописані усі необхідні заходи щодо припинення планових госпіталізацій та недопущення скупчення пацієнтів в поліклінічних відділень. Усі хворі переведенні на обслуговування через електронну чергу. Він нагадав, що ті у кого є ознаки ГРЗ та температура повинні  звертатися до сімейного лікаря, якій вирішує наступні дії окремо для кожного пацієнта. 

Також він зазначив, що наразі з резервного фонду обласного бюджету вже виділено 5 млн. 643 тис. грн. на медичну галузь.  Додатково перерозподілено на обласну інфекційну лікарню 366 тис. грн. на матеріальне заохочення медичного персоналу та направлено лист до Міністерства охорони здоров’я України щодо виділення з державного бюджету 66 млн. з метою виплати медпрацівникам, які задіяні на роботах з ліквідації коронавірусу, доплати у розмірі 200% зарплати.

До обласної ради направлені пропозиції та розрахунки  щодо виділення додаткових коштів у розмірі 36 млн. грн. на придбання дезінфікуючих засобів, апаратів ШВЛ, засоби медичного застосування, медичних препаратів тощо. Також область отримала 250 тисяч масок, котрі передаються до медичних закладів.
Олександр Стаднік доручив начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павлу Георгієву терміново підготувати додаткові списки з максимальним переліком усього необхідного для медичної галузі. 

Очільник області заслухав звіти керівників структурних підрозділів ОДА та профільних служб з питань готовності до загрози поширення коронавірусної інфекції.  Керівники міст, районів та ОТГ прозвітували про створення робочих  груп та доповіли, що постійно проводять перевірки на предмет дотримання карантинних вимог.

У ході селекторної наради міський голова Южноукраїнська Віктор Пароконний  повідомив про проведену роботу щодо обмеження сполучення міст супутників з містом Южноукраїнськ, а також спростував інформацію щодо підозри у чотирьох жителів Южноукраїнська хвороби на вірус СОVID-19.

З керівниками структурних підрозділів голова ОДА обговорив важливе питання – перевезення медичних працівників під час карантину. В.о. начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Сикорський доповів, що наразі здійснюється облік наявних транспортних засобів, та запевнив, що ця проблема найшвидшим часом буде вирішена. 

Наприкінці зустрічі Олександр Стаднік зазначив, що злагоджена та скоординована робота всіх  служб максимально дозволить уникнути поширення небезпечної інфекції на території області, а в разі її виявлення – оперативно відреагувати та локалізувати.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН