Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський лікар звернувся до містян стосовно ситуації з коронавірусом

Звернення до жителів Херсона опублікував у соцмережах відомий лікар Юрій Ромаскевич.

Ситуація навколо епідемічного процесу та обмежувавальних заходів, що вживаються владою для запобігання захворюванності на коронавірус COVID 19 спонукали мене до термінового звернення до мешканців м. Херсона, Херсонської області, органів влади керівників та власників установ та закладів!

По перше – категорично підтримую всі без винятку обмежувальні заходи прийняті владою на державному рівні! Вважаю їх своєчасними та такими, що потребують посилення в залежності від епідситуації та розуміння з боку громадян. Ситуація в країнах Європи (зокрема в Італії) чітко висвітлила необхідність таких заходів. Можу із впевненністю зазначити, що саме недооцінка небезпеки з боку урядів деяких країн і призвела до такої масової поширенності та численних жертв. В Україні є вікно можливостей для уникнення від епідемії, випадки на нашій території поки що носять поодинокий характер та всі пов’язані з міграцією людей з країн з високим рівнем захворюванності. Чим пізніше ми вступимо в епідемію, тим менша кількість людей захворіє, тим менше людей ми втратимо! Ще раз пояснюю – особливості сезонної захворюванності дозволяють прогнозувати поступове зниження ризику інфікування на коронавірусну інфекцію по мірі наближення теплого періоду! Тому, чим довше ми протримаємось від масових захворювань тим вищі наші шанси уникнути епідемії! Ще раз закликаю всіх співгромадян без винятку до суворого та свідомого дотримання обмежувальних заходів!

По друге – шановна влада! Медичні працівники в черговий раз встали на захист найважливішого що є у людини – її життя! Ми вимагаємо гідного ставлення до нас і з Вашого боку і з боку суспільства! І це не лише повага і шана! Вимагаю термінового рішення яке б регламентувало не лише вілповідну оплату працю медиків та персоналу задіяному в протиепідемічних заходах, обсерваційних відділеннях, стаціонарах для хворих, але й страхове забезпечення! Ці люди ризикують своїм життям для збереження Вашого!

По треттє – шановні керівники і власники підприємств, сьогодні не час ставити власні статки та прибуток вище людського життя! Виконуйте всі обмеження! Забезпечуйте санепідрежим на Ваших підприємствах, за можливості переводьте людей на роботу в умовах віддаленого доступу! Забезпечте персонал засобами захисту!

В четверте – шановні представники релігійних конфесій незалежно від віросповідання та конфесійної належності, Вашого рангу та власного розуміння Бога! Зараз не час дискутувати та перевіряти силу Божу ризикуючи життям вірних! Обмеження стосуються і Вас і Ваших прихільників!

І головне – під час таких випробувань розуміти силу добра, милосердя та взаємодопомоги! Допоможіть тим хто має в цьому потребу, особливо літнім людям і немічним! Це ті якості які зробили нас людьми!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН