Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області продовжують реконструкцію автошляхів державного значення

На ділянці від Василівки до Бердянська завершили фрезерувати дорожнє покриття й розпочали укладати асфальт. Асфальтують одночасно дві відрізки автошляху – 48 кілометрів у Василівському районі та 22 – у Токмацькому. Підрядні роботи виконують турецька фірма «Онур» та Одеська компанія «Автомагістраль «Південь».

На Василівській ділянці – на відрізку від 7-го по 55-ий кілометр – працює турецька фірма «Онур». Зараз асфальтоукладники стелять перший – вирівнюючий – шар дорожного полотна. Щодня – півтора кілометри однієї смуги.

«Перший вирівнюючий шар – 10 см. Ми проклали 10 кілометрів однієї смуги. Щодня закатуємо 2 тисячі тон асфальту. До кінця наступного тижня поставимо завод із виготовлення асфальту. І далі будемо працювати з ним. Кладемо два шари – на нижній вірівнюючий зверху ще 5 см асфальту. Загальна товщина покриття – 15 см. І одночасно починаємо робити бордюр, укладку щебня з обох боків асфальтного покриття та розширення дороги – тобто земельні роботи. Розширяти почнемо вже наступного тижня», – каже головний інженер ділянки у Василівському районі Анил Юзтурк.

Загалом, дорога від Василівки до Бердянська поділена на 4 ділянки. На ділянці в 48 кілометрів ремонтні роботи розпочались 29-го лютого, на меншій, що у Токмацькому районі – 2-го березня. 3-тю та 4-ту ділянки реконструюватимуть пізніше.

«Зараз по двох інших ділянках ми проводимо торги. По завершенню укладемо контракти з тими підрядними організаціями, котрі їх виграють. Плануємо завершити всі роботи у поточному році. Це – курортний напрямок, і вже з початком курортного сезону ми хочемо надати людям можливість їхати гарною європейською дорогою, – начальник служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко.

Автомобільна дорога Василівка-Бердянськ – основна транспортна магістраль Токмацького, Чернігівського, Приморського та Бердянського районів Запорізької області. Вона є частково евакуаційною артерією на випадок аварії на Запорізькій АЕС і туристичним автомобільним маршрутом до курортів Приазов’я. Також, цією дорогою здійснюються перевезення вантажів до Бердянського морського торгового порту. Проєктна вартість її реконструкції становить 2,4 мільярди гривень. Цьогоріч планується відновлення дорожнього покриття ще на кількох державних магістралях області – повідомив журналістам Суспільного Андрій Івко.

«Траса Харків-Сімферополь проходить через Запорізьку область. Торги по запорізькому відрізку – вже на завершальній стадії. Невдовзі підпишемо угоди й розпочнемо роботи на північній ділянці – у напрямку Дніпропетровської області. На відрізку від Запоріжжя до Мелітополя, також, плануємо відновлювати дорогу. Тендерні процедури розпочали в лютому. Магістраль, так само, плануємо розбити на 4 ділянки і починати реконструкцію», – додає Андрій Івко.

До кінця року заплановано відновити 136 кілометрів дорожного покриття на Бердянському напрямку.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН