Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі турецька компанія «Онур» розпочала роботи на мостах через Дніпро

На Правому березі Старого Дніпра підрядник облаштовує виробничий майданчик – будує тимчасове житло для своїх співробітників та монтує будівельні крани. За словами начальника служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрія Івка, у планах на цей рік – зведення мосту з «Бабурки» на острів Хортицю.

За графіком робіт пріоритетним завданням на 2020 рік є зведення першої, другої, третьої четвертої, п’ятої споруд верхньої частини автотранспортної магістралі через Дніпро.

«Зараз на майданчику вже працює 25 людей, сьогодні змонтовано два 50-тонних крана, з Одеси пересувається ще два крани – один 130, другий 220 тон, вони приїдуть до кінця тижня. Процес підготовки повних ходом почався. Найближчим часом очікуємо дозвіл на початок робіт. Сьогодні сформували весь пакет документів, в тому числі і проєкт, і відвезли в Київ. Віддамо в ДАБІ, і протягом 10 днів отримаємо дозвільні документи», – каже начальник служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко.

Перед початком робіт компанія-підрядник провела дослідження надводних і підводних конструкцій довгобуду. Були виявлені незначні пошкодження металу, всі зауваження були включені до тендерної документації, і їх має усунути підрядна організація – говорить інженер компанії «Онур» Олександр Горбань.

«Конструкція надійна, проєктувальником це все прораховувалося. Спирається конструкція на скельні ґрунти, ніяких просадок, нічого не буде. Нові замість старих конструкцій виготовляти не потрібно, то що вони пролежали певний час, не впливає на їхню міцність», говорить інженер компанії «Онур» Олександр Горбань.

Дотримання графіку будівництва залежить від фінансування робіт – каже Андрій Івко. На сьогодні державою виділено 1 мільярд, 250 мільйонів гривень. Працюватимуть на об’єктах близько 600 фахівців. За умовами угоди, міст має бути зведений протягом 48 місяців. Почалося будівництво запорізьких мостів у серпні 2004 року.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН