Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Якісне управління фінансами у бізнесі: у Херсоні пройшов практичний тренінг

У Херсонській торгово-промисловій палаті відбувся практичний тренінг для керівників і власників малого підприємництва на тему: “Якісне управління фінансами у бізнесі. Програма розроблена за підтримки Фонду ощадних кас з міжнародного співробітництва (Sparkassenstiftung, Німеччина).

Бізнес-тренери програми проводять подібні тренінги у різних містах України. Вже побували у Києві, Запоріжжі, вже вдруге на запрошення Торгово-промислової палати проводять бізнес-гру для херсонських бізнесменів.

«Зацікавленість є у підприємців, тому що, як говорять наші учасники, якщо раніше прибутки були такі, що не треба було рахувати витрати, то зараз доходи знижуються, то потрібно бути уважним до кожної цифри. І якщо бізнесмен не вміє цього робити, то шукає можливість навчитись. Завдячуючи співпраці з Торгово-промисловою палатою та проєктом «Sparkassenstiftung» ми проводимо бізнес-симуляції, під час яких учасники практикуються і руйнують стереотипи, що фінанси – це важко і нецікаво», – сказала бізнес-тренерка Тетяна Романенко. В програмі тренінгу учасники вчились самостійно складати звіти управлінськогго обліку, використовуючи прості інструменти, працювати над звітами.

У малих групах були проведені бізнес-симуляції, під час яких підприємці вчились управляти фінансами і вести управлінську звітність. «Дуже корисну інформацію я для себе взяла з цього тренінгу. Я бачу, як ці знання можна використати у себе на підприємстві. Наприклад, делегувати деякі повноваження своїм співробітникам. Вважаю, що це дуже важливо для особистого розвитку підприємця, керівника. Дякую Торгово-промисловій палаті за організацію такого тренінгу», – поділилась херсонська підприємиця Ганна Лісова. А тренер Тетяна Романенко додає наступне: «З очікувань учасників тренінгу – вони б хотіли бачити структуровану інформацію, бо окремо на кожну статтю витрат ведеться облік, але складно їх звести в одну модель. По закінченні в них вже було чітке розуміння, як поєднувати три форми управлінського обліку, куди заносити операції з грошима, з товаром, з кредитом тощо і зводити баланс», – підсумувала Тетяна Романенко. Кожен з учасників заходу отримав сертифікат за результати тренінгу. Херсонська торгово-промислова палата продовжує займатись просвітницькою роботою для представників бізнесу, бо за ефективним підприємництвом – робочі місця і наповнення бюджету.

 

 

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН