Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Мелітополі відкриють сквер із літаком АН-26

Архітектурна підсвітка,  дерева, лавки та паркінг для автомобілів. Таким буде новий сквер у Мелітополі. Його планують здати в експлуатацію вже цьогоріч.

Міністерство оборони України вже навіть підписало наказ щодо передачі транспортного літака Ан-26 з балансу Миколаївської військової частини А 4465 у комунальну власність територіальної громади Мелітополя. Про це повідомляють “Запорізькі факти”.

Відомо, що сквер планують зробити на перетині вулиць Інтеркультурної та Воїнів-Інтернаціоналістів поряд із міжміським автовокзалом.

За задумом, новий сквер із транспортним літаком Ан-26, зможе залучити до Мелітополя туристів, а також стати місцем, де увічнено пам’ять мелітопольських авіаторів. Адже мелітопольських льотчиків знають не лише в Україні, а й далеко за її межами, на їхньому рахунку чимало славних справ і подвигів.

Цьогоріч ділянку на вул. Воїнів-Інтернаціоналістів капітально відремонтують. Паралельно планується упорядкувати і сквер. Проект скверу вже давно готовий.

Площа комплексу становитиме близько 2300 квадратних метрів. Літак встановлять на шпилі і спрямований він буде на схід. Розмах крил літака становить 38 метрів, довжина фюзеляжу – 32 метри.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН