Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія-2020” відбувся на Херсонщині

04 березня в міській бібліотеці для дітей міста Нова Каховка відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2020».

До учасників, бібліотекарів та присутніх батьків звернулася з промовою завідуюча дитячою бібліотекою Карпенко Валентина.

У вітальному слові Валентина Іванівна наголосила на тому, що даний конкурс проводився з 20 січня по 04 березня 2020 року з метою популяризації читання серед дітей, виховання нового покоління, а саме: успішних, молодих людей з розвинутими комунікативними навичками, критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство.

Організатором конкурсу є Громадська організація «Форум видавців» за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, ДУ «Український інститут книги».

Для участі у Конкурсі зареєструвались 11 бібліотек ( 6 публічних і 5 шкільних). Готували дітей до конкурсу 18 бібліотек. Була тісна співпраця і шкільних, і публічних бібліотек. Учасниками Конкурсу є учні 6-7 класів таких бібліотек Новокаховської міської ради: міська бібліотека для дітей, міські бібліотека №2, №3, №4, бібліотека Дніпрянської ЗОШ і Дніпрянська селищна бібліотека, Козацька селищна бібліотека та ліцейська, Корсунська бібліотека гімназії та сільська бібліотека, Обривська сільська бібліотека, бібліотеки ЗОШ №1 і №5, бібліотека Веселівського ліцею і Веселівська сільська бібліотека.

За час підготовки та проведення I етапу поширилась популяризація найкращих надбань української, світової класичної та сучасної літератури серед школярів.

У першому ( відбірковому) етапі приймали участь 84 учня (з них: 6 кл. – 51 учасник, 7 кл. – 33 учня). Звання «Суперчитач бібліотеки» отримали 13 читачів (з них: сім – шості класи, шість – сьомі класи). Саме вони і змагалися за звання «Суперчитач міста».

В результаті запеклої боротьби маємо двох переможців. Ними стали:
Кравченко Олександра – учениця 7-го класу Корсунської гімназії;
Косован Варвара – учениця 6-А класу Новокаховської гімназії.

Дівчатка отримали звання «Суперчитач міста» та подарунки від благодійного фонду Ігоря Кохаєва – USB-флеш-накопи?чувач, а також їм профінансовано поїздку до м. Херсон для участі у 3-му обласному етапі Конкурсу «Книгоманія».

Подарунки отримали і всі учасники 2-го етапу, а учасниці, які боролися за вихід у фінал, отримали ще й заохочувальні солодкі призи.

Дякуємо благодійному фонду Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» за стимулювання дитячого читання і побажаємо успіхів нашим переможницям!

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН