Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Профілактика коронавірусу: миколаївський громадський транспорт дезінфікують регулярно

Від третього березня комунальне підприємство “Миколаївелектротранс” проводить дезінфекцію всіх трамваїв і тролейбусів, які курсують містом.

Трамвайне депо №1. Прибиральниці рухомого складу спочатку роблять сухе прибирання, потім вологе, з додаванням дезінфікуючих засобів. Зоя Кадирова говорить, що за день з напарницею обробляють десять вагонів.

Тролейбусне депо №3. Зробивши вологе прибирання тролейбуса, прибиральниця Анжела Мельничук готує розчин, щоб продезінфікувати підлогу. Дезінфікують тролейбус за допомогою обприскувача. Анжела Мельничук каже: “Сидіння ми миємо розчином. Поручні миємо, і все інше”.

Щодня на лінію виходить 42 трамваї та 43 тролейбуси. Дезінфікують транспорт двічі на день. Речник КП ММР “Миколаївелектротранс” Юрій Христенко говорить: “Перший раз, це коли в нас проходить щоденний огляд, це 10-12 трамваїв або тролейбусів у денний час заходять на огляд. Прибираються, миються та проводяться дезінфікаційні роботи. Потім, вже ввечері, після заїзду всіх транспортних засобів, ми ще додатково проводимо дезінфекцію кожного транспортного засобу, щоб вранці всі тролейбуси були готові розвозити пасажирів”.

Начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби Лариса Бурденко говорить, що проводити дезінфекцію є хорошим профілактичним методом при вірусних інфекціях: “Коли ми говоримо про коронавірус, то ми говоримо про те, що він нестійкий у навколишньому середовищі, він достатньо важкий. Він сам по собі не літає в повітрі. Він потрапляє далі. На період вірусних інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом, обов’язково треба посилити заходи вологого прибирання, а застосування деззасобів потрібне для того, якщо ми хочемо захиститися від коронавірусу. Він дуже чутливий до хлорвмісних та спиртовмісних препаратів”.

Речник КП ММР “Миколаївелектротранс” Юрій Христенко говорить: “Ми керуємося інструкціями. Препарат куплено згідно з рекомендаціями. Цим у нас займається наша служба постачання, як і масками та іншими необхідними інструментами.

 

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН