Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрили новозбудований корпус лікарської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини

Понад 2 тисячі жителів сіл Магдалинівка, Андріївка, Кучерявоволодимирівка, Павлівка, Червона Поляна та Новий Гай відтепер отримуватимуть доступні та якісні медичні послуги.

Як каже Антоніна Олексіївна з Магдалинівки, вона все життя живе у своєму селі і навіть мріяти не могла про амбулаторію поряд з будинком. Це знакова подія для мешканців села, якої всі давно чекали.

Її односельчанка Людмила Денисівна зауважила: «Краще бути не може: привітний, а найголовніше – кваліфікований медичний персонал, наявні ліки, по які не потрібно їхати в райцентр, що особливо важливо для людей похилого віку. Все це ще доказ того, що про людей у селах турбуються».

Привітати жителів громади з цією визначною подією завітав очільник Херсонщини Юрій Гусєв, який наголосив на важливості доступу до якісної медицини всіх мешканців області.

«Наше завдання – відкривати більше таких об’єктів у рамках Великого будівництва, яке розпочато за ініціативою Президента України Володимира Зеленського. В рамках завершення таких важливих об’єктів, як амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, а також будівництва нових доріг, нових стадіонів, дитячих садочків, шкіл», – відзначив Yuriy Husyev.

Він підкреслив, що будівництво таких об’єктів дійсно дає людям упевненість у майбутньому, а доступність до медичної допомоги є одним із важливих чинників для збереження здоров’я нації.

У свою чергу голова ОТГ Олексій Фаустов назвав визначним день відкриття амбулаторії. Ця можливість, за його словами, з’явилася завдяки реформі децентралізації.
У сучасній будівлі є реєстратура, два кабінети сімейного лікаря, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурна, стерилізаційна, кімната для персоналу, зала очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини, підсобні та туалетні кімнати.

Передбачене і житлове приміщення для лікаря. Заклад забезпечено необхідним медичним обладнанням та інвентарем.

Також громада отримала автомобіль Renault Duster за президентською програмою «Допомога поруч».

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН