Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі закривають протитуберкульозні заклади: реакція мера міста

Інформація про закриття протитуберкульозних диспансерів викликала у Запоріжжі колосальний суспільний резонанс. Адже наше місто  займає п’яте місце з захворюваності на туберкульоз серед дорослих та перше – серед дітей. Тож “оптимізація” системи медичних закладів, а саме трьох з чотирьох функціонуючих у місті тубдиспансерів, через  банальну нестачу фінансування призведе до того, що захворюваність буде лише зростати. а значить кількість контактів зі здоровими людьми буде більшою. Обґрунтований резонанс серед населення викликають перспективи того, що хворих направлятимуть до сімейних лікарів, а значить кількість їх контактів зі здоровими людьми зросте.

На своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці” мер Запоріжжя Володимир Буряк повідомив, що не збирається залишатися осторонь від цієї проблеми. Більше того, місто пропонує підтримку для цих спеціалізованих закладів у форматі співфінансування з обласним бюджетом. Листа з такою пропозицією міський голова надіслав очільнику Запорізької області. Оскільки попередня пропозиція про допомогу проігнорована депутатами облради.

Більше того, від імені запорізької громади мер вимагає від запорізьких нардепів на позачерговій сесії Ради, яка відбудеться 4 березня, на черговій, 5 березня, підняти перед Президентом, Кабміном питання про виділення фінансування для протитуберкульозних закладів регіону.

Запорізька Січ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН