Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Після розголосу мер Запоріжжя доручив перевірити завищені ціни на закупівлю продуктів для навчальних закладів

За розслідуванням «Наші гроші. Запоріжжя» Департамент освіти і науки Запорізької міськради уклав низку угод на поставку продуктів для місцевих навчальних закладів. Ціни на деякі продукти значно завищені. Місцеві ЗМІ розтиражували новину, адже різниця дійсно дивує.

Для прикладу, банани купили з різницею у 40% (за ціною 40 грн/кг). За такою ціною журналістам вдалося знайти банани лише в одному столичному супермаркеті. А також замасло департамент переплатив мільйони.

У зв’язку з цим мер Володимир Буряк зробив заяву на своїй офіційній сторінці у Facebook. За його дорученням ціни мають максимально знизити на харчування. З’явилася пропозиція створити комітет громадського контролю, які контролюватимуть ціни та якість харчування дітей. Туди можуть входити батьки, депутати, громадськість.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2536435456628897&id=1830261627246287

Департамент освіт і науки отримав наказ вивчити європейський досвід харчування в школах та дитячих садках. Можливо у 2020 році почнуть впроваджувати нове харчування в якості пілотного проєкту на базі однієї зі шкіл. Якщо досвід виявиться вдалим – черга дійде до інших навчальних закладів.

Форпост

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН