Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чаплинській громаді відбувся захід з відзначення Дня пам’яті героїв Крут

29 січня 2020 року у читальному залі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» пройшов захід з відзначення Дня памяті героїв Крут.

Захід відбувся за сприяння відділу культури Чаплинської селищної ради.

Історична година «Велич і безсмертя героїв Крут», присвячена мужнім синам Вітчизни, які без вагань стали на захист самостійної, незалежної України. Бібліотекарі Міщенко Ірина та Суханова Ірина зробили історичний екскурс у ті трагічні часи січня 1918 року. Саме там, на станції Крут  у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність молодої української держави.

Молоді хлопці билися відчайдушно, виявляли зразки хоробрості. Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки відвазі молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії.

Для відвідувачів заходу демонструвався фільм «Меморіал-2. Пам’ятай про Крути” та презентувалася книжкова виставка «Крути: подвиг і трагедія України».

Бібліотекарі представили книги, які розповідають про трагічні січневі події 1918 року на станції Крут. Книги містять невідомі і маловідомі документи, свідчення, спогади учасників бою під Крутами.

Героїка трагедії під Крутами найшла відгук у віршах і баладах українських письменників та поетів. Адже кров полеглих героїв, як вічний вогонь української волі нагадує нам усім про обов’язок берегти пам’ять про тих, хто поклав своє життя  заради незалежності нашої України.

Чаплинська громада

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН