Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двом загиблим у пожежі в одеському коледжі присвоїли звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України викладачці Одеського коледжу Ганні Бортюк та пожежнику Сергію Шатохіну. Вони загинули під час рятування людей у пожежі в коледжі на Троїцькій, 25. Відповідний указ президента України №20 / 2020 від 25 січня опублікували на сайті Офісу президента.

Згідно з текстом указу, загиблі удостоєні звання Герой України та ордена “Золота Зірка” “за героїзм і самопожертву, виявлені у рятуванні людей під час пожежі”.

Зазначимо, Сергій Шатохін – командир відділення пожежно-рятувального загону ДСНС України в Одеській області. Він проводив евакуацію учнів коледжу під час пожежі та впав з висоти третього поверху. Від отриманих травм чоловік помер в реанімації міської лікарні №1 ввечері 7 грудня.

Ганна Бортюк – викладачка вищої математики Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. За словами очевидців, вона тричі поверталась за студентами у палаючу будівлю. Померла через отруєння продуктами горіння. Тіло жінки знайшли під завалами 5 грудня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН