Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська влада шукає кошти на будівництво житла для переселенців

Розглядається можливість його зведення в Генічеську і Каховці.

Новина про намір обласного керівництва побудувати новий житловий мікрорайон у Генічеську для переселенців з Криму та ОРДЛО викликала чималий резонанс як на Херсонщині, так і за її межами. Інформацію підтвердив і міський голова Генічеська Олександр Тулупов, пише Новий день. За його словами, нині тут триває обговорення проекту детального планування території для уточнення положень генерального плану міста в частині розподілу садибної та багатоквартирної забудови.

– Але мова там йде лише про 1 гектар під цю забудову, – розповів він.

Натомість заступник голови облдержадміністрації Сергій Козир заявив, що новий мікрорайон планується створити на вільній від забудови земельній ділянці орієнтовною площею 4,5 гектари. Загалом йдеться про зведення шести чотириповерхових будинків на 336 квартир.

– Генічеськ був обраний не випадково. Адже він розташований неподалік від адміністративного кордону з Кримом, – пояснив він.

Вибір міста встиг викликати критику самої ідеї з будівництвом. Адже в Генічеську відсутні великі підприємства і існує ризик того, що його майбутні нові жителі дуже швидко поповнять лави безробітних або ж змушені будуть виїжджати до великих міст чи за кордон у пошуках заробітку.

Втім, за словами Сергія Козира, нині розглядається можливість створення житла для переселенців також у Каховці. Як розповів перший заступник міського голови Каховки Олег Кожем’якін, тут є готові об’єкти, які можна перетворити на житло для переселенців. Зокрема, є дві недобудовані багатоповерхівки по вулиці Айвазовського. Для завершення робіт і введення їх в експлуатацію тут заручились підтримкою Державною фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

– Є у нас у місті ще кілька старих багатоповерхівок, які можна було б перебудувати або добудувати в повноцінне житло, – додав Олег Кожем’якін.

А тим часом в ОДА шукають джерела фінансування майбутнього житла для внутрішньо переміщених осіб.

– Поки ми визначили декілька можливих джерел. Зокрема, наданням пільгових кредитів в рамках обласної програми «Власний дім», шляхом співфінансування за рахунок коштів вільних залишків, що склалися на рахунках місцевих бюджетів, державною підтримкою будівництва з боку Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Крім того, в держбюджеті на 2020 рік передбачені видатки на реалізацію проекту «Житло для ВПО» в сумі 485 млн. грн. Проте на сьогодні не затверджений порядок формування та розподілу вказаної субвенції, – розповів Сергій Козир.

Нагадаємо, що орієнтовна вартість проєкту будівництва нового мікрорайону в Генічеську становить 160 млн грн.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН