Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві мешканців гуртожитків переводять на пряме абонування послуг електро- та водопостачання

На виконання доручення Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича мешканців гуртожитків переводять на пряме абонування послуг електро- та водопостачання.

У 2019 році департамент житлово-комунального господарства виконав планові роботи щодо прямого абонування послуг з електропостачання в 19 гуртожитках за адресами: пр. Богоявленський, 309, пр. Богоявленський, 330, пр. Богоявленський, 340/1, пр. Героїв України, 4, вул. Айвазовського, 6, вул. Айвазовського, 7, вул. Погранична, 244, вул. Ходорова, 16, вул. Маршала Василевського, 59, вул. Космонавтів, 18, вул. Космонавтів, 120, вул. Космонавтів, 132Б, вул. Силікатна, 267, вул. Самойловича, 27, вул. Курортна, 9, вул. Курортна, 11, вул. Курортна, 13, вул. Курортна, 15, вул. Театральна, 45.

На поточний рік заплановано переведення на абонентське обслуговування мешканців ще 17 будинків: вул. Океанівська, 1А, вул. Океанівська, 1Б, вул. Яворницького, 2-б, вул. Театральна, № 47-а, вул. Райдужна, № 34, пров. Кобера, 13, вул. Миколаївська, 17А, вул. Миколаївська, 19А, вул. Космонавтів, 132-а, вул. Райдужна, 36, пр. Богоявленський, 287, пр. Богоявленський, 289, вул. Потьомкінська, 131-в/6, пров. Кобера, 13-а, вул. Космонатів, 110, вул. Космонатів, 112.

На цих об’єктах мають бути виконані капремонти електромереж та підготовані повні пакети документів на укладення договорів. Для повного завершення робіт необхідно понад 5,6 млн грн.

Нагадаємо, що проєкт з переведення мешканців гуртожитків на пряме абонування був ініційований Олександром Сєнкевичем для вирішення проблеми з заборгованостями по сплаті послуг та, як наслідок, примусового знеструмлення цілих будинків. Через наявність боргів без електропостачання залишалися не лише злісні неплатники, а й їх сусіди, які справно сплачували за спожиту електрику. Люди навіть вдавалися до перекриття вулиць, що спричиняло негаразди всьому місту.

– Основне завдання влади – підтримувати соціально незахищені верстви населення. І ми не можемо «закривати» борги людей, які просто не хочуть платити за житлово-комунальні послуги, – зазначав тоді Олександр Сєнкевич. – Встановлення персональних вузлів обліку електроенергії дасть можливість запровадити особисту відповідальність кожного мешканця перед постачальником.

Міська влада послідовно продовжує реалізацію проєкту. З міського бюджету разово виділяють на це кошти, аби потім не сплачувати колосальні борги підприємства «Гуртожиток», завдаючи збитків усій громаді.

МКП “Миколаївводоканал” за 2019 рік перевів на пряме абонування 24 будинки КП “Гуртожиток”. Протягом лютого-березня поточного року відповідні документи будуть оформлені для мешканців ще 3 будинків. Прес-служба підприємства нагадує, що для переходу на пряме абонування необхідно надати документ на право власності житла, або договір найму, копії паспорта та картки платника податків, довідку про кількість зареєстрованих у помешканні (якщо дані актуальні в ДНАП) витяг можна отримати в абонентському відділі підприємства.

Миколаївська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН