Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Каховці перевіряють, як використовують державну допомогу при народженні дитини

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2014 р. № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» контроль за використанням коштів при народженні дитини покладено на Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Так, з метою захисту прав новонародженої дитини на повноцінний розвиток працівниками міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Каховської міської ради відвідуються сім’ї з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, а також допомогу одиноким матерям. Під час перевірки складається акт, в якому вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо. Крім того, відповідно до Постанови КМУ від 27.12.2001 р. № 1751 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми» у випадку неможливості надати довідку про місце реєстрації при оформленні державної допомоги одиноким матерям, працівниками Центру складається акт, де вказується фактичне проживання матері разом з дитиною (дітьми). Від початку року, станом на 28 січня здійснено перевірку 7 таких сімей.

До відома, виплата допомоги припиняється у разі:

– нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
– відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
– тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання, крім дітей, які народилися під час перебування матері в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань за умови перебування дитини разом з матір’ю;
– припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини;
– перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
– усиновлення дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування;
– виникнення інших обставин.

Потрібно зазначити, що рішення про припинення виплати допомоги при народженні дитини не є кінцевим, і виплату допомоги можуть відновити (крім випадку смерті дитини). Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, потрібно звернутися протягом 6 календарних місяців після припинення виплати допомоги в орган соціального захисту населення з письмовою заявою.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН