Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селищі на Херсонщині вирощують китайську біоту

Біота східна — хвойна рослина, яка походить з Китаю. Зовні вона схожа на тую, але має золотавий окрас. У Криму декоративний чагарник вирощують здавна, а от на материковій Україні за біоту взялись лише останнім часом.

Серед тих, хто взявся, і Партизанський (селище Партизани перейменоване у Рикове, однак рада лишилась Партизанською) селищний голова Олександр Галицький (на фото). За ініціативою Олександра Анатолійовича у селищі створено розплідник декоративних рослин. Посадковий матеріал риківці беруть у сусідньому з Генічеським районом Мелітополі, або ж самі вирощують з насіння.

«Біоту ми дорощуємо, — розповідає Олександр Галицький. — Якщо висадити її посеред селища маленькою, вандали спокійно не пройдуть».

Голова зізнається, що хоче, аби рідне Рикове було не просто зеленим, а вічнозеленим. Для цього у селищі висаджують хвойні рослини. Нещодавно на двох вулицях з’явились 50 кущів ялівцю, ще 100 кущиків знаходяться на дорощуванні у розпліднику. Там же вирощують і ялинки різних видів.

Про листяні види у селищі також не забувають. Користуючись теплою погодою, з тиждень тому підсадили 250 дерев у парку на околиці Рикового і ще 100 — у центрі.

Андрій БЕЙНИК. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН