Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Позачергова сесія міської ради у Херсоні не відбулася: доля токсичного піску під питанням

Позачергова сесія Херсонської міської ради 20-го січня так й не відбулась. У залі зареєструвались 22 депутати із 52. Розглянути вони мали одне питання – відходи з Чорногорії.

Пробу піску було направлено на експертизу, про висновки якої розповів заступник директора департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Ілля Туренко:

“Там перевищення вмісту металів у багато разів! Мідь – у 146 разів, цинк – 11, свинець – 3,8. Такі відходи мають другий клас небезпеки, ввезення їх на територію України та захоронення заборонені!”

Як розказує начальник Херсонського міського відділу поліції Олександр Говорун, обласне слідче управління розслідує чотири кримінальні провадження:

“Це підробка документів, також – порушення правил екологічної безпеки та зловживання службовими повноваженнями. Всі факти досліджуються і після проведення багатьох експертиз буде надана правова оцінка фактам і діям відповідних осіб”.

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко розказує нам, чому, на його думку, не зібралась більшість у сесійній залі:

“Мабуть, не прийшли саме тому, що це шоу. Знаєте, справи робляться не під час пленарного засідання. ви ж бачили, що всі, хто були присутні, надавали інформацію. Вони дають конкретну інформацію – що зроблено. Якщо б ми чекали ці півтора місяці, то, я думаю, була б і справді небезпека того, що ця суміш і справді б була на нашому полігоні.”

Деталі у сюжеті Суспільного

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН