Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Боротьба з заторами: в Одесі планують виділити смугу для маршруток в спальний район

В Одесі планують зробити додаткову смугу для громадського транспорту по дорозі з центру до житлового масиву Котовського й у зворотному напрямку. Про це повідомив директор департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міськради Олександра Ілько.

За його словами, варіанти по проєкту виділеної смуги руху на Миколаївській дорозі розглянуть вже на цьому тижні.

Олександр Ілько зазначив, що за новими правилами ширина смуг може сягати 3 метри. Наразі було зроблено заміри на Миколаївській дорозі та вулицях Чорноморського козацтва й Отамана Головатого — на деяких ділянках ширина смуг сягає 3,9-4 метри.

Ідеальним варіантом, за словами директора департаменту транспорту, є демаркація смуг, але не скрізь ширина доріг це дозволяє, тому якщо буде така необхідність, проїжджу частину розширюватимуть.

“Ми розглядаємо варіант, щоб дві смуги були реверсні, одна була для громадського транспорту,” — розповів Олександр Ілько.

Також він зазначив, що це лише один з кількох можливих варіантів розвантаження руху й остаточно ще не вирішено, який саме буде втілено. В деяких місцях, за його словами, знадобляться додаткові світлофори. При цьому трамваї будуть як і раніше рухатися по своїй смузі.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН