Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У запорізькому басейні влаштували різдвяне шоу

У заході взяли участь вихованці місцевої спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з водних видів спорту «Мотор Січ», а також запрошені гості з інших міст. Юні учасники свята продемонстрували набуті навички: зокрема, плавали різними стилями і стрибали у воду з різної висоти. Програма свята мала тематичний задум і традиційно була присвячена новорічній тематиці.

Вхід на трибуни плавального басейну «Славутич», як зазвичай на свято «Ялинка на воді», був безкоштовним. Всі глядацькі місця були заповнені. Відкрили водне шоу синхроністки з Миколаєва та Одеси, які показали шість номерів під новорічну та різдвяну музику.

«Я з міста Одеси. Нас приїхало 16 дівчат. Ми були в Ризі, Хорватії, інших країнах та містах. Посідали другі та треті місця. В Україні змагаємося постійно, бо синхроністок небагато загалом. Це дуже гарний різновид спорту, тому я його й обрала», – розповідає членкиня команди з синхронного плавання Аліса Підгурська( Одеса).

Поряд із початківцями виступали переможці та призери чемпіонатів України, Європи та світу, учасники Олімпійських ігор, члени національної збірної України. Запрошені гості – спортсмени, які нині виступають у світових «водних шоу».

«Це свято у нас традиційне. Ми проводимо його 19-ий рік поспіль. Щось подібне є в Харкові. Але це комерційне шоу у них. Цьогоріч ми вперше запросили дітей із дитячого будинку «Сонечко». Певного віку, аби їм було цікаво. Мета – популяризація стрибків у воду та плавання», – говорить організатор шоу «Ялинка на воді», заступник директора спортивного комплексу «Мотор Січ» Дмитро Петров.

Доросліші стрибуни у воду з Києва, Харкова та Запоріжжя показали комедійне шоу. Вони перевдягалися у різні костюми і виконували стрибки з предметами.

«До садочка прийшов мій майбутній тренер. З того все й почалося. Хотів ходити з друзями, але прийшов на перше тренування тільки я. З того часу тренуюсь. Я чемпіон України та Білорусі, також призер міжнародних змагань. Беру участь у всіляких водних шоу в Україні та за кордоном. Для мене це гумор та драйв. Багато подорожую. Мені це подобається», – розповідає стрибун у воду Сергій Бондар (Харків).

«Я почала тренуватися у 2004-ому році. Це з трьох років. Нині стрибаю з триметрового трампліну. У 2019-ому я стала чемпіонкою України. Я передаватиму людям позитивну енергетику, бо це шоу, а не змагання. Мрію майбутні виступи у міжнародних подібних шоу», – каже стрибунка у воду Карина Калашник (Запоріжжя).

Завершилося свято водних різновидів спорту вогняним шоу синхроністок та традиційним для цього заходу спуском кульок на воду.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН