Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві влаштували свято “Весело сяють Різдвяні зірки”(відео)

Щедрівки, колядки, театралізовані дійства від творчих колективів міста і області. На Соборній площі відбулось свято “Весело сяють Різдвяні зірки”.

Колектив “Стожари” приїхав із села Ольшанське Миколаївської області. На цій сцені виступають вперше. Керівниця Ольга Ступа говорить: “Ми сьогодні приїхали сюди з вертепом. Привітати всіх миколаївців із прийдешніми святами. Побажати їм міцного здоров’я, підняти настрій”.

Віталій Хрипушин один з учасників колективу “Стожари”. Сьогодні виконує головну роль – Звіздаря. Розповідає: “Я українець, Звіздар також. Виконую головну роль. Але мені вона подобається. Мені подобається також виступати на таких сценах. Мені це приносить задоволення”.

Хоровий колектив “Горицвіт” виконує щедрівку “В небі зірка засіяла” та колядку. Учасниця хору “Горицвіт” Надія Яковлєва каже: “Ми дуже часто приїжджаємо в Миколаїв. По Миколаївській області виступаємо, колядуємо, з щедрівками”.

Марина Живченко – гостя свята. Ділиться враженнями: “Мені дуже подобається. Настільки все дуже красиво. Я думаю, що в наш час, у наші дні частіше і більше потрібно таких ось подій для нашого народу, щоб просто душа відпочивала і співала разом із тими, хто виступає”.

Організаторка Наталя Баштова говорить, що свято започатковане з 2017 року: “У нас дуже багато аматорських колективів, які саме колядують, щедрують, показують наші традиції. Ми їх зберігаємо, ми їх продовжуємо. І сьогодні на це свято всіх шанувальників ми запросили, які, дійсно, шанують наші українські традиції”.

Деталі у сюжеті Суспільного

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН